Hoppa till innehåll

Sveriges största och lyxigaste Attefallare på minimum 54 m2*?

Sveriges största och lyxigaste Attefallare på minimum 54 m2*?

Sveriges största och lyxigaste Attefallare på minimum 54 m2*? Det lät kaxigt… Detta är det första Attefalsshuset, som jag har designat, som kommer att erbjudas på öppna marknaden. Jag ville såklart att det skulle bli ”lite extra allt” och att jag själv väldigt gärna ville bo i det…

Attefallshuset är på 30m2 + 9m2 sovloft. Det finns möjlighet att välja mellan markis/veranda-markis som tål mycket vind eller en aluminiumpergola på 3x5m med elektriskt styrt tak, som kan öppna och stänga automatiskt om så önskas. En pergola kräver oftast ej bygglov men det kan skilja sig mellan kommunerna. *= Till pergolan finns även möjligheten att installera motoriserade sidogardiner, detta leder till att dess yta på 15m2 kan nyttjas en stor del av året oavsett väder o vind. Så är detta kanske Sveriges största Attefallare på sammanlagt 54 m2? Men varför egentligen stanna vid 54 m2? uppgradera helt enkelt till totalt 67 m2 med hjälp av den största pergolan (max 4x7m på 28 m2, se fler storlekar här) eller kanske tom flera sammanbyggda…

Planlösningens fokus har legat på att få ett litet utrymme att kännas väldigt luftigt/stort men samtidigt praktiskt. Huset är byggt i vinkel för att det ska se stiligt och levande ut, i vinkeln ligger det väl tilltagna badrummet på 4,8m2 med väldigt högt i tak. Den stora husdelen har öppen planlösning och med en känlsa för exklusivitet är det naturligt med mycket fönster/skjutdörrar med högt i tak i vardagsrumsdelen samt både ytterdörr och 3,6m skjutdörr för att få en känsla av frihet ut mot naturen. Dörrar/badrum är givetvis handikappsanpassat (även om tvättmaskin installerats) och det går såklart att sova på markplan om man har bäddsoffa eller installerar nerfällbar säng från vägg.

Det var även viktigt för mig att integrera en stegriktig trappa till sovloftet så att de flesta människor har möjlighet att med lätthet ta sig upp till sängen, den vanligt förekommande samt rent ut sagt farliga ”loft-stegen” var utesluten för mig. Jag har även integrerat en del smart förvaring som jag kan berätta mer om senare.

Fasaden är om man önskar putsad och har även vertikala designelement av byggplattor i betong för att få till en riktigt exklusiv byggnad, andra varianter med tex träpanel i olika färger är givetvis möjligt.

Tanken är även att det ska vara möjligt att få huset levererat med solceller, luftvärmepump etc för att få ett näst intill självförsörjande hus, kanske det även kan bli en off-grid version av huset.

Givitvis är det menat att huset ska vara som en kameleont och därför kunna ta många skepnader. Det kommer att passa bra som permanentboende/gästhus/uthyrning/kontor/poolhus eller vad du än hittar på…

Huset byggs på fabrik i Småland och levereras nästan färdigbyggt i två stora moduler på lastbil. Väl hos kund monteras det, på de förberedda plintarna i marken, installationen är klar på väldigt kort tid och huset blir såklart nyckelfärdigt.

Kontakta mig för mer information MVH Thomas Palm

● Attefallshus / Bolundare på 30 m2 (upp till 67 m2 under tak)

● Byggt i vinkel

● Putsad/trä -fasad med designelement

● Markis, Verandamarkis eller motoriserad Pergola med möjlighet till automation samt sidogardiner

● Svenskbyggd och levereras i moduler med lastbil och lyfts på plats med kran

● Lyxigt, luftigt och ergonomiskt

● Nyckelfärdigt

©Copyright – Skydd enligt upphovsrätt för arkitektoniska verk.